NKK Nordland, nasjonal utstilling med storcert

Da var det atter klart for en ny utstillingshelg, denne gangen i Bodø De gærne har det godt, og 750 km en vei for en utstilling er da ingen hindring? Jeg hadde ikke meldt på Saltenutstillinga på lørdag, så da var jeg bare turist og koste meg med det. Artig å stå på utsiden og se på at venner får gode resultater også, så stort grattis til Trude med cert og BIM på Cava (Option Candy Crush) og til både Siri og Trude med BIR og BIG3 på Oscar (N Uch Believe It Or Not av Riesen Polar)!

Søndag var det da klart for NKK-utstillingen, med dommer Kevin Brown fra Danmark. Det var 5 påmeldte svarte dvergschnauzere, men kun 4 møtte (2 tisper og 2 hanner). Her var det storcert å hente så det var jo logisk at det ble flere påmeldte – det var jo derfor jeg var der også. Pelsen til Audi er ikke helt optimal om dagen, så var veldig spent på hvordan dette ville gå.

Dommeren var veldig nøye og brukte god tid på hver hund, og det ble gitt utfyllende kritikker (jeg kan ikke finne Audi sin i farta, den ligger sikkert nederst i en sidelomme..) som var veldig korrekte ut i fra mitt synspunkt. Begge tispene fikk excellent, og siden vi var i samme klasse (junior) så måtte vi løpe for det. Audi trakk det lengste strået på et skikkelig møkkaunderlag av grov og skarp pukk, og ble beste tispe med ck. Audi (Pied Piper’s All The Rage) fikk dermed også storcertet, og er nå fullcertet i en alder av drøye et år. Superfornøyd med turboprinsessa :D I BIR/BIM ville hun helst ikke løpe mer på de skarpe steinene og viste seg ikke spesielt godt. Det gjorde derimot Oscar som dro hjem BIR nr 2 på 2 dager, gratulerer til eier og oppdretter!

IMG_1216

BIR/BIM

IMG_1214

Cava og Audi løper for klasseplassering og ck (begge fikk ck).

Alt i alt en super helg med nye og gamle venner, mange schnauzere i flere varianter, og god stemning rundt ringen!

Dog må jeg avslutte med å si at selve arrangementet var til dels svært mangelfullt. Det var dårlig skilting til LP-konkurransen, noe som førte til unødig stress for alle som kjørte feil. Det ble avkrevd vaksinasjonskort for å kunne komme inn på utstillingen, men det var helt tilfeldig hvem som ble stoppet og nektet adgang avhengig av hvilken vei man tok inn på området og også i hvilken ring man skulle stille, og forøvrig kunne de heller ikke sjekke om det var riktig pass/papirer til riktig hund siden scanner ikke var med. Noen ble avkrevd inngangspenger (på en uteutstilling i nærhet til turområde!), men ikke alle. Ringer ble flyttet uten varsel, og det var et underlag i halvparten av ringene som ikke lot hundene få vist bevegelsene skikkelig. Her har Salten BHK og NKK Nordland et realt forbedringspotensiale.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

En kommentar til NKK Nordland, nasjonal utstilling med storcert

  1. Tilbaketråkk: Ekspedisjon til Bodø | Believe it or not

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *