Avlsrestriksjoner på dvergschnauzer

Noe jeg har vært forkjemper for ble i dag en realitet. Fra 01.04.2016 blir det iverksatt avlsrestriksjoner på dvergschnauzeren i Norge. Da vil det være et krav om kjent status på øyne for å få registrert valpekull i NKK.

Bakgrunnen for dette er et vedtak fra NSBKs generalforsamling i 2015, hvor forslaget ble sendt inn av tre forskjellige grupper. Årsaken er at det er mange oppdrettere på dvergschnauzer som ikke øyelyser hundene før de produserer kull. Øyesykdom av forskjellig art er den form for sykdom som oftest rammer rasen, og ved å øyelyse hundene sikrer man i det minste at man ikke avler på syke hunder. Og velger man å avle på hunder som har anmerkning på øynene så er det i alle fall etter 01.04.2016 synlig for alle, også valpekjøpere, og man får bedre kunnskap og kan ta mer kvalifiserte valg.

Dette ble oversendt NKKs sunnhetsutvalg, som 21.10.2015 godkjente søknaden fra raseklubben. Hele vedtaket kan leses her (sak 5): http://web2.nkk.no/filestore/Komiteer_og_grupper/SU15-2Referat-Forelpigwebversjon.pdf

Job well done!

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *